Den här webbplatsen använder webbkakor (cookies) för att kunna utvecklas och ge dig en bättre användarupplevelse.
Genom inställningarna i webbläsaren kan du välja att neka webbplatsens användning av kakor.
Tjänsten

AHA - Aktivt Hållbart Arbetsmiljöarbete

Om AHA - Aktivt Hållbart Arbetsmiljöarbete

HMC Företagshälsa är glada över att kunna erbjuda AHA nätverket via vår samarbetspartner i Malmö Äntligen ett nätverk där man som chef får stöd i arbetsmiljöfrågor och alla utmaningar som ett aktivt arbetsmiljöarbete innebär 

Här finns tjänsten

Mottagningar

  • AHA - Aktivt Hållbart Arbetsmiljöarbete

HMC Företagshälsa är glada över att kunna erbjuda AHA nätverket via vår samarbetspartner i Malmö

Äntligen ett nätverk där man som chef får stöd i arbetsmiljöfrågor och alla utmaningar som ett aktivt arbetsmiljöarbete innebär 

Du som chef eller du som har en ledande funktion på din arbetsplats är välkommen på frukostkickoff i Malmö 20 september med AHA. AHA – Aktivt Hållbart Arbetsmiljöarbete är ett nätverk för dig som vet hur en bra arbetsmiljö kan påverka prestationen och som vet att man behöver aktivt arbeta och förbättra sitt arbetsmiljöarbete för att nå resultat både för företaget och för medarbetarna men som också många gånger känner dig ensam i detta arbete. Den 20 september är en kickoff och en möjlighet att känna på om man vill gå med i nätverket AHA. Kickoffen är kostnadsfri.

Jag som bjuder in heter Maria Sundqvist och arbetar till viss del på HMC Företagshälsa som arbetsmiljöingenjör. Jag är bra på att förenkla och transformera krånglig lagstiftning till praktiska lösningar på arbetsplatsen. Jag har såklart en partner som arbetar som organisationspsykolog och som  kommer att närvara vid våra träffar.

Nätverket AHA, Bakgrund och syfte – 
Enligt Prevents Arbetsmiljöindikator 2018 framkom det att det är ett fortsatt behov av kunskap och stöd för chefer främst avseende det organisatoriska och sociala arbetsmiljöarbetet (https://www.prevent.se/globalassets/documents/prevent.se/om-prevent/arbetsmiljoindikator/arbetsmiljoindikatorn-2018.pdf).  I tidningen arbetsliv (https://www.prevent.se/arbetsliv/ledarskap1/2017/chefer-vill-ha-mer-stod-fran-chefen/) kan man läsa om vanliga arbetsmiljörisker för chefer såsom hög arbetsbelastning och bristande stöd. Man är enig utifrån forskning att en viktig faktor för ett hållbart ledarskap är att ge chefen ett organisatoriskt stöd. Chefer behöver tillgång till nätverk och stödfunktioner. Som medlem i nätverket AHA får du kunskap, stöd och utveckling inom arbetsmiljöområdet.

 

Nätverket AHA, Vision – att varje tillfälle med AHA ska innebära nya AHA-upplevelser. Varje deltagare har möjlighet att ge förslag på ämne eller situationer som vi som AHA-ledare planerar in i AHA-året.
Nätverket AHA, Upplägg – frukostföreläsning relaterad till gällande lagstiftning, hur man transformerar denna lagstiftning till praktiska lösningar på arbetsplatsen och hur man förhåller sig till de olika arbetsmiljöfaktorer som råder på våra arbetsplatser. Varje tillfälle är konfidentiellt och det betyder att du som deltagare kan känna dig trygg med det som du tar upp i gruppen.
Vad ingår om du vill gå med i nätverket:
4 handledningsträffar i ledningsgrupp
3 rådgivningstillfällen
Kvartalsvis regeluppdatering inom arbetsmiljöområdet
Verktyg och tips för ett hållbart arbetsmiljöarbete
Nätverk med andra chefer och personer med personalansvar
Frukost vid handledningsträffarnaDet är först när arbetsmiljöarbete tas på allvar som arbetsplatserna mår bättre och en resultatgivande kultur skapas.
20 september får AHA förmånen att träffa Erica
Erica är en engagerad och driven kvinna som varit chef i 15 år inom Försvarsmakten, resebranschen och bemanningsbranschen. Idag jobbar Erica som ledarutvecklare, coach, handledare, driver ett antal affärsnätverk, skribent på en tidning och brinner för hållbart arbetsliv. Hållbart arbetsliv innebär att du som ledare har tid för ditt uppdrag och att du och dina medarbetare mår bra, utvecklas och har roligt. Mår vi bra så kommer ofta motivationen, engagemanget och resultatet av sig själv! Men så ser det tyvärr inte ut på arbetsmarknaden idag. Stress är vår tids största folksjukdom som kostar både samhället och företagen otroligt mycket pengar. Engagemanget är i botten. Flertalet vill byta jobb men varken hinner, orkar eller vet vad de vill göra istället. Cheferna hinner varken med sina medarbetare eller sig själva och känner sig ensamma. Majoriteten av alla arbetsgrupper är ineffektiva, samarbetar inte, saknar både mål, mening och uppföljning och alla känner sig ständigt upptagna.Vi lever i en tid av förändring och utvecklingen går i rasande fart och det är kanske därför vi har det lite jobbigt just nu? Både arbetsmarknaden, anställningsformerna, arbetsplatserna, arbetsinnehållet, kommunikationskanalerna, affärsmodellerna och kundernas krav håller på att förändras. Det innebär kanske också att vårt ledarskap och vårt förhållningssätt måste förändras?Utmaningarna  på våra arbetsplatser är många.
Är ni intresserade av att prova på den 20 september så kontakta oss!
040-53 66 60 eller info@hmcforetagshalsa.se